2021-05-04 13:48:45• hírek • Szatmár.ro

Szerdán véget ér a vakáció, az alábbi forgatókönyvek szerint folytatódik a tanév megyénkben

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalban május 4-én tartotta meg heti ülését a vészhelyzeti bizottság. Altfatter Tamás prefektus a közegészségügyi igazgatóság és belügyminisztériumi szervek vezetőivel a szerdai iskolakezdés forgatókönyveiről tárgyalt.
 

Mivel úgy Szatmár megye, mint Szatmárnémeti és számos más település megyénkben 1-es érték alatti fertőzöttségi mutatókat produkált az elmúlt 14 napban, a legtöbb tanintézmény zöld forgatókönyvvel, azaz a diákság személyes jelenléte mellett folytathatja szerdától a tanévet.

Ugyanakkor 15 községben, ahol a fertőzöttségi mutatók meghaladják az 1-es értéket, sárga forgatókönyvet fognak alkalmazni, mely szerint az óvodásokat, az elemi osztályosokat, valamint a VIII. és XII. osztályosokat, illetve a szakiskolák végzőseit fogadják majd a tanintézmények, míg a többi osztály tanulói online oktatásban folytatják a tanulást.

Mindezek fényében tehát Szatmárnémetiben, valamint a megye többi városában, illetve a községek többségében zöld forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás, míg Ákos, Berekszó, Börvely, Csomaköz, Érendréd, Kálmánd, Királydaróc, Lázári, Mezőpetri, Remetemező, Szatmárhegy, Szilágypér, Sződemeter, Tasnádszántó és Vetés községekben sárga forgatókönyv szerint nyitnak a tanintézmények.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint egyetlen Szatmár megyei településen sem kezdődik vörös forgatókönyv szerint az oktatás, még ott sem, ahol a fertőzöttségi mutatók jelenleg 3-as érték fölött vannak.


Frissítés: 

A prefektusi hivatal legfrissebb tájékoztatása szerint, a kisszámú fertőzések okán, az elkövetkező napokban szintén zöld forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás Berekszó, Börvely, Érendréd, Kálmánd, Mezőpetri és Vetés községekben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: